середа, 08 лютого 2006 19:07
Ольга Вауліна
Ольга Вауліна
Ольга Вауліна

Відмивання грошей

 

У середині 80-х ми жили по-студентськи. На хліб вистачало не завжди. І тоді мій бой-френд брав баночку червоної ікри і йшов "штовхати" її таксистам за 25 ре. Родом він із Сахаліну, тому з ікрою проблем не було. Втім, крім делікатесу, з батьківщини йому надсилали гроші.

Прийшло повідомлення про черговий переказ. Друг побіг за ним. Повернувшись, замкнувся у ванній. Довго там хлюпався. Я нервувалася.

Через годину вийшла в коридор перекурити. Його прикрашали гірлянди прямокутних прапорців. Але не яскравих, кольорових, а якихось сіро-буро-малинових. Увімкнула світло. На мотузках, натягнутих хрестом, висіли купюри номіналом п"ять рублів. З них капала вода.

— Я гроші відмивав. Я їх прав, — швидко сказав співмешканець.

Чула, що гроші називають "брудними". Але думала, що це метафора. Запитала: від чого відпирав?

Він завернув на якийсь будівельний майданчик і присів

— Від говна. Я на них наклав, розумієш? — просто пояснив хлопець.

Я була в захваті. От це справжній панківський вчинок!

Усе виявилося набагато прозаїчніше. Бойфренд поклав переказ у задню кишеню джинсів. По дорозі додому йому приспічило. Він завернув на якийсь будівельний майданчик і присів? Там гроші з кишені випали, і друг на них наваляв купу.

Згадуючи сьогодні цю історію, думаю, що ідею подібної акції треба продати якому-небудь представникові сучасного мистецтва. Цікаво, чи знайдуться серед олігархів бажаючі спонсорувати такий перфоменс?

Зараз ви читаєте новину «Відмивання грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі