середа, 10 травня 2006 14:30
Ольга Вауліна
Ольга Вауліна
Ольга Вауліна

Пітон хороший

 

Стояла на кухні біля плити. По телеку відомий у шоу-світі скандаліст Отар Кушанашвілі хаяв Москву. Мовляв, якщо там комусь запропонувати сто доларів зараз чи мільйон потім, той неодмінно продасть батьків і друзів за сто баксів, і візьме їх зараз. Не буде чекати свого мільйона. І в цій деградації винувата Москва. Її вдача, заразна атмосфера мегаполіса. За версією Отара, москвичі тотально скурвилися.

Я задумалася над його словами і дійшла висновку: ми, кияни, не кращі. Але й не гірші. А перевірка "на гроші" свого роду перевірка на людяність.

У вихідні опинилася на Шулявці. Тут величезний секонд-хенд. Десята ранку, назустріч іде Пітон — знайомий хлопець із Москви — з пляшкою "Чернігівського". Обнялися. Москвич почастував ковтком пива. З"ясувалося, Пітон приїхав до Києва спеціально на секонд. Каже, такого в їхній столиці немає. У Пітері, щоправда, ринок речей з Європи є, але масштаб не той:

— А у вас тут клондайк! Одеться можно на шару и в эксклюзив.

Москвичі тотально скурвилися

Пітона-Петю знаю давно. Зустрічаємося щоліта в нашому Криму, на Карадазі. Там стоїмо в наметах. Національна належність оголених людей розпізнається хіба що з акценту. Їмо з гуртового казана, куримо люльку миру і сперечаємося про одне: кому йти по воду, а кому — по дрова. Там нема телевізора, повний інформаційний вакуум. І ніхто з цього приводу не напружується.

А на Шулявці розговорилися про політику. Пітон сказав, що в них начебто все по-старому, рок-концерти по всій Москві, але відчутна якась стриманість... Люди знову по кухнях збираються...

Допили пиво. Пітон пішов по рядах шукати кепочку. Він хороший, хоч і живе в Москві. Може, вона на Петю не діє? Чи Отар мав на увазі інших москвичів?

Зараз ви читаєте новину «Пітон хороший». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі