понеділок, 17 липня 2006 20:08

Журналіста посадили в переповнену камеру

Апеляційний суд Севастополя, що в Криму, засудив 47-річного Володимира Лутьєва, колишнього редактора газети "Евпаторийская неделя" до 8 років позбавлення волі.

Журналіста звинуватили у замаху на вбивство депутата Верховної Ради АКР Миколи Котляревського. Крім того, Лутьєва змушують заплатити депутатові 100 тисяч гривень.

Асоціація вільних журналістів півострова обурюється таким рішенням суду і називає його замовним. Мовляв, Володимир Лутьєв опублікував серію викривальних матеріалів та ініціював ряд судових процесів щодо діяльності працівників кримського УБОЗу та депутата Миколи Котляревського. За це й поплатився.

Головного редактора заарештували 20 листопада 2002 року за рішенням місцевого суду Центрального району Сімферополя. Згодом Апеляційний суд Криму відпустив журналіста на підписку про невиїзд. А 30 червня 2005-го його несподівано знову взяли під варту — прямо у залі суду.

Володимир Лутьєв після арешту оголосив сухе голодування. Журналіст перебуває у слідчому ізоляторі тимчасового утримання міста Севастополя у переповненій камері, внаслідок чого, за його словами, змушений спати просто на підлозі.

Зараз ви читаєте новину «Журналіста посадили в переповнену камеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі