середа, 19 червня 2019 07:46

Збройні сили Україну оптимізуватимуть

У Збройних силах України хочуть провести оптимізацію. Про це заявив керівник Генерального штабу 52-річний Руслан Хомчак 12 червня. Йдеться не про скорочення, а про зведення до оптимальної кількості бійців.

Щодо звільнення військових з армії, Хомчак вважає, що проблема полягає в особистих стосунках між підлеглими та командирами, зокрема — в браку довіри. Для вирішення цього питання він збирав командирів із морально-психологічного забезпечення.

Некомплект окремих бригад становить 30–40%.

— Йдеться про оптимізацію чисельності, при цьому не скорочуючи кількість частин. Тому, на перший погляд, мова про чергову оптимізацію штатів, що вже мала місце при Вікторові Муженку (попередній керівник Генштабу. — ГПУ), — каже Роман Кулик, 27 років, офіцер резерву Збройних сил. — Тоді шляхом скорочення низки посад зменшили відсоток некомплектації частин. Зі слів Хомчака, він дав доручення дослідити питання відповідним органам, тож предмет для розмови буде згодом.

Поки що складно розповісти, як проходитиме перерозподіл. Швидше за все, відбудеться скорочення на рівні батальйонів.

Зараз ви читаєте новину «Збройні сили Україну оптимізуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі