неділя, 17 грудня 2006 15:51

Застрелили директора ринку "Озерка"

У ніч на неділю у Дніпропетровську вбили 40-річного Володимира Воробйова. Він виконував обов"язки директора ВАТ "Центральний ринок" ("Озерка").

Застрелили чоловіка о першій годині ночі біля кінотеатру "Салют", що в Жовтневому районі міста. На місці злочину знайшли 20 гільз.

— Він подивився фільм. Коли виходив, підбігли двоє чоловіків і почали стріляти, — розповідає Володимир Сідлецький, 48 років, заступник начальника Дніпропетровського міського відділу міліції. — Разом із Воробйовим була 24-річна дівчина. Вона з пораненнями перебуває в обласній лікарні.

Воробйов помер одразу. Він був громадянином Російської Федерації. Однак жив та працював у Дніпропетровську.

Основною версією вбивства слідчі вважають бізнесові інтереси.

На "Озерку" зараз претендують дві організації — колективне підприємство "Центральний ринок" та ВАТ "Центральний ринок". Подейкують, що тут перетнулися також інтереси 33-річного дніпропетровського бізнесмена Геннадія Корбана, представника групи "Приват", і російського бізнесмена Максима Курочкіна, 37 років.

Конфлікт між ними тягнеться ще з кінця 2004 року. Тоді Фонд державного майна України продав майже всі акції ВАТ "Дніпропетровський центральний ринок". Виручив 50 млн грн. Проте 30 травня 2005 року рішення про продаж було скасоване. Виявилося, що приватизацію провели з порушеннями. Почалася судова тяганина між Фондом держмайна та акціонерним товариством. Колективне підприємство, у свою чергу, також вимагало визнати ринок його власністю. Нині "Озерка" належить державі.

30 жовтня цього року 150 людей у чорному одязі намагалися захопити адміністративну будівлю ринку. У сутичках постраждали працівники "Беркуту". Міліція затримала 92 нападників. У них вилучили залізні палиці, кастети, пістолети.

Зараз ви читаєте новину «Застрелили директора ринку "Озерка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі