пʼятниця, 26 липня 2019 00:30

Заборонили ловити раків

З 23 липня до 1 жовтня у водоймах України заборонили ловити раків.

— Зараз у раків почалася друга линька, коли вони міняють панцир, — каже начальник рибоохоронного патруля Київської області 35-річний Володимир Мухін. — Це важливий етап у їхньому житті. Триває двічі на рік, відбувається від кількох годин до доби. Новий панцир твердіє за півтора місяця. У цей час раки повільно рухаються, вразливі. Заборона на вилов потрібна для збереження їхньої популяції.

У кожній області заборона діятиме різний період. У Київській області триває з 15 липня по 1 вересня, у Чернігівській і Хмельницькій — з 1 серпня по 15 вересня. За порушення браконьєрам загрожує 700 гривень штрафу.

— Крім нього, мають заплатити 25,5 грн компенсації за кожного спійманого рака. За особину менше 10 см — удвічі більше, — пояснює Володимир Мухін.

З 1 жовтня раків можна буде ловити знову. Одній людині — до 30 особин на добу. Ловити дозволяється тільки удень, вилов у темну пору доби із використанням ліхтарів заборонений.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили ловити раків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі