четвер, 10 листопада 2011 05:00

Заможні українці послухали Елтона Джона
5

Елтон Джон під час виступу в столичному Палаці спорту. Квитки на концерт коштували від 600 до восьми тисяч гривень
Фото: фото: Тарас Подолян

— Господи, спаси и помилуй, отведи от соблазна, — жінка під 50 у темній хустці молиться біля столичного Палацу спорту у вівторок увечері. Cхилила голову на хоругву, яку тримає в руках. Із нею — ще з десяток людей у темному вбранні щось бубнять. За півгодини тут почнеться концерт британського музиканта 64-річного Елтона Джона.

— Мы из православной церкви Московского патриархата. Выражаем пассивный протест против пропаганды плотского греха, в котором живет артист, — каже Дмитро Фройтер, 35 років, високий чоловік із бородавкою на носі. Говорить різко, дивиться прямо й непорушно.

Елтон Джон одружений із чоловіком — Девідом Фернішем. Це другий одностатевий шлюб музиканта. Девід допоміг йому кинути пити й вживати наркотики. Рік тому сурогатна матір народила подружжю сина.

— Те, що музикант бореться зі СНІДом, не виправдовує його гріха. Через таких як він, ця хвороба поширилася, — продовжує Дмитро. — Нещодавно в нашій країні, яка була частиною святої російської імперії, легалізували цей гріх. А це справжнє зло. Чоловік може любити чоловіка, але плотська пристрасть між ними неприйнятна. Вступати у плотські стосунки можна тільки з однією жінкою протягом усього життя після вінчання.

Протестувальники поводяться тихо.

— Сьогодні одні норки й брильянти йдуть, аж страшно братися за ті шуби, — літня огрядна гардеробниця дивиться вслід нардепу-"регіоналу" 45-річному Валерію Коновалюку зі супутницею — високою білявкою в короткій сукні по тілу. Її обдивляються всі чоловіки у фойє. — Бомонд і геї, що сказати. Бачила, скільки сладких парочок? — сміється й киває в бік молодих чоловіків із манікюром та акуратно причесаними на бік чубами, які прийшли на концерт удвох.

Валерій Коновалюк із жінкою сідають на найдорожчі місця — за 8 тис. грн. Ціни на квитки починалися від 600 грн. Увесь партер розкупили за місяць до концерту. Там стоять офісні стільці. У Санкт-Петербурзі на концерті музиканта за таку ж ціну глядачі сиділи на диванах і могли замовляти напої.

— Более 30 лет слушаю Элтона Джона, — каже нардеп. — В мире нет более авторитетного музыканта. Его песни ассоциируются с моей романтической юностью. Медленные танцы с девушками. На одном свидании со своей будущей женой танцевали под его музыку. Его приезд в Украину значит, что в мире нас воспринимают как развитую европейскую страну. Но, к сожалению, сегодняшний концерт — не показатель благосостояния украинцев, потому что здесь собрались люди, имеющие доходы выше среднего.

Музикант виходить на сцену в чорних брюках із рожевими лампасами в колір сорочки та довгому фраку. Сідає за рояль і встає лише кілька разів протягом 1,5-годинного виступу. Під світлом софітів у його правому вусі поблискує сережка, а на підмізинному пальці лівої руки — обручка.

— У 1970-ті Елтон на сцені горілку пив, а зараз сік потягує, — каже один із звукорежисерів музиканта. Робить ковток пива із пластикового стакана.

На свій мобільний телефон декілька композицій знімає співак 34-річний Ель Кравчук (справжнє ім'я Андрій Кравчук. — "ГПУ"). Прийшов на концерт зі співачкою Ламою.

— Не розумію, чому всіх так турбує сексуальна орієнтація Елтона, — каже Кравчук російською. — У нього чудова музика, а це — головне. Танцював під його пісні на шкільних дискотеках. Цікаво послухати вживу.

Кравчук і Лама йдуть із концерту до закінчення.

В останньому ряду партеру дві жінки під 40 підтанцьовують у такт музиці. Одна протягом усього концерту енергійно жує жуйку й киває головою, так що налаковане пасмо волосся гойдається й відкриває залисину на потилиці.

— Оце справжній кайф, — повторює разів зо 20. — Ми з чоловіком під його музику сина зробили. І он який красень вийшов.

У столицю Елтон Джон прилетів напередодні вночі на власному літаку. Його загнали в ангар, де на музиканта вже чекав автомобіль представницького класу. Елтону забронювали президентський люкс вартістю 3200 грн за ніч у готелі "Прем'єр Палас". Але співак поселився в готелі "Хаятт Рідженсі" за майже 6 тис. грн на добу.

В Україні він утретє. 2007-го дав безкоштовний концерт на майдані Незалежності на запрошення фонду Олени Пінчук "АнтиСНІД". Наступного року виступив на дні народження її батька, екс-президента Леоніда Кучми.

Зараз ви читаєте новину «Заможні українці послухали Елтона Джона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі