пʼятниця, 10 листопада 2017 00:55

За нерозмитнене авто оштрафували на три мільйони гривень

3 млн грн штрафу має сплатити одеситка Світлана Нікандрова за користування нерозмитненим автомобілем "Кадиллак Ескалейт". Рішення ухвалив Приморський суд міста 6 листопада.

Автомобіль має литовські номерні знаки. Зареєстрований на фірму з Литви. Машину ввезли в Україну в митному режимі "транзит", що дозволяє їздити іноземним транспортом не більше 10 діб, установили в суді. Одеситка придбала її 2015-го.

– 5 жовтня торік, коли я була за кермом, до авто підійшли поліцейські. Вимагали документи, коли показала — відібрали їх, — говорить Світлана Нікандрова, 37 років. — Поліцейський сів за кермо й поїхав на митницю. Там на мене склали протоколи за ухилення від сплати податків.

Сума штрафу — 300% від несплачених одеситкою платежів: мито, акцизний податок та податок на додану вартість. Жінка готується до апеляції.

В Україні перебуває близько 59 тис. автомобілів на литовських номерах, за даними митної служби Литви. 44,6 тис. — заїхали в режимі тимчасового перебування.

Митниця прибалтійської країни почала розслідування щодо законності завезення таких машин в Україну на прохання української Державної фіскальної служби. Відомства планують спільно припинити ввіз авто на подібних ­умовах.

Українців позбавили можливості реєструвати в країні іноземні автомобілі старші 2010 року випуску. На початку жовтня нардеп Ніна Южаніна заявила, що вже готовий новий законопроект про розмитнення машин з-за кордону в Україні. У ньому всі податки зменшили до 1 тис. євро — 31 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «За нерозмитнене авто оштрафували на три мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі