вівторок, 29 серпня 2017 05:35

За годину були три покупці

— Хочу, щоб моя дівчинка була красива на першому дзвонику. Замовила дизайнерську шкільну форму з натуральної тканини за чотири тисячі гривень, — розповідає киянка 30-річна ­Аліна Коваленко. Цьогоріч вестиме до першого класу доньку. Віддає вчитися у звичайну міську школу. — Майстриня приїхала додому й зняла мірки. Вирішили шити сукню. Мені сподобалася спеціаліст, тому замовила ще шорти і жилетку. На 1 вересня донька піде з дизайнерським букетом.

Купівлю дорогих речей для першокласників обговорюють у соцмережі в групі "Батьки SOS".

"Подруга бере дітям дорогі речі. Їй дозволяє достаток і коло спілкування вимагає. Вчаться в елітному ліцеї за 15 тисяч євро на рік. Олівці мають бути лише "Біг" (в інтернеті коштують від 30 до 130 грн. — ГПУ)", — пише Ілона Бех.

У Центральний універмаг на Хрещатику шкільну форму завезли на початку серпня, розповідають продавці. Тут скуповуються люди із середнім достатком і багатші. Піджак італійської марки "Ентоні Морато" коштує 5270 грн, штани 2540 грн, сорочка — 1570.

— Це ексклюзивний бренд, залишилися великі розміри, — говорить консультант Анастасія.

У сусідньому магазині дівчачий піджак італійської фірми "Алетта" продають за 7010 грн. Склад: 52% поліестер, 48% віскоза. Спідниця до нього — 3410 грн, біла котонова блуза — 3200 грн. До костюма пропонують шкіряні туфлі фірми "Натуріно" з ортопедичною устілкою за 3170 грн. Хлоп'ячі коштують на 850 грн дорожче.

На п'ятому поверсі п'ять магазинів зі шкільною формою. За годину зустрічаю трьох покупців. У крамниці французького бренду "Жакарді" синій кардиган на хлопця коштує 1620 грн. Брюки — 1200 грн, сорочка 1040 грн. Туфлі продають за 2,5 тис. грн. Дівчатам тут пропонують піджак за 1200 грн, спідницю — за 1450 грн, блузку — за 1200. Все з нової ко­лекції.

— Вибираю костюм 9-річному сину. Тут якісні речі. Я — їхній постійний клієнт, — говорить блондинка років 35-ти у чорному платті до колін. Роздивляється виріб із віскози й поліестеру за 4780 грн.

— Частіше в нас скуповуються іноземці з країн колишнього Радянського Союзу, — каже консультант Інна Тимошенко. — Нехай вас не хвилює наявність у складі поліестеру. Італійські бренди виготовляють якісні тканини за новітніми технологіями.

На четвертому поверсі ТРЦ "Гуллівер" біля метро Палац Спорту кілька магазинів пропонують форму для школярів. Вовняний піджак німецької фірми "Хуго бос" для хлопців коштує 4713 грн. Штани цієї марки — 2586 грн, бавовняну сорочку "Алетта" продають за 3045 грн.

У відділі канцтоварів набір олівців німецької фірми "Топ моделс" коштує 300 грн. За стільки ж можна придбати три ручки. Пенал — 2500 грн.

— Перед школою в нас по чотири упаковки олівців беруть, — каже продавець Яна. — Візьміть рюкзак від "Френдс" із ортопедичною спинкою за 5500 гривень. Красивий дизайн, довго прослужить.

Зараз ви читаєте новину «За годину були три покупці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі