четвер, 29 липня 2010 00:16

За годинник із квітів заплатили 200 тисяч гривень

Автор: фото: УНІАН
  Квітковий годинник у вигляді українського вишитого рушника на майдані Незалежності в Києві відкрили 27 липня. Висадили 50 тисяч квітів
Квітковий годинник у вигляді українського вишитого рушника на майдані Незалежності в Києві відкрили 27 липня. Висадили 50 тисяч квітів

13.15, середа. Квітковий годинник на майдані Незалежності в центрі Києва точно показує час. Його встановили у вівторок. Біля годинника фотографуються туристи.

— Бачила такий самий в одному з міст Італії. Але цей більше розмальований. Рушник з оригінальним орнаментом додає національного колориту, — говорить доньці Галина Кузьміна, 45 років, із Кіровограда. Приїхала в столицю провідати дітей-студентів.

Через дорогу візерунок квіткового годинника розглядає 48-річна Людмила з Дніпропетровська. Каже, із чоловіком гостює в київських друзів.

— Подобаються низькорослі хризантеми. Вражає об"єм клумби. Квіти давно вирощую вдома, стільки методів оформлення клумб випробувала! Здається, йому бракує яскравих кольорів. Замість тьмяних чорнобривців я б висадила яскраво-оранжеві, — розказує Людмила.

Діаметр годинника — 19 м. На нього висадили 50 тис. квітів. Їх вартість — 200 тис. грн. Росте верес, бегонії, хризантеми, коліус, каланхое. Для створення квіткового годинника завезли 400 т землі.

Зараз ви читаєте новину «За годинник із квітів заплатили 200 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі