пʼятниця, 25 січня 2019 07:50

За день сталася 851 автомобільна аварія

22 та 23 січня Україну накрили снігопади. У середу сипало у 18 регіонах. Найбільше — у Вінницькій, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Одеській, Черкаській та Київській областях. На дорогах утворилася ожеле­диця.

На трасі Дніпро—Кривий Ріг 23 січня зіткнулося близько 10 автомобілів. Кілька машин злетіло у кювет, вантажівку розвернуло посеред шляху. В аварію потрапило два автобуси з пасажирами. Утворився затор.

— Водій вантажівки не впорався з керуванням і виїхав на роздільну смугу. Причеп перекрив трасу, — говорить 24-річна Катерина Метельська з патрульної поліції Дніпропетровщини. — А рух з іншого боку траси перегородила ще одна фура. Напередодні на цій же дорозі сталося п'ять аварій. Двоє людей постраждали.

У Миколаївській області рятувальники витягли із заметів 25 машин. У райцентрі Могилів-Подільський на Вінниччині зі снігового полону рятували "швидку", яка поверталася з виклику.

На більше як 10 трасах поліція обмежила рух вантажівок і пасажирського транспорту.

У Карпатах нападало понад 2 м снігу. З гори Брескул на території Івано-Франківської і Закарпатської областей зійшло дві лавини.

У Києві снігопад почався в ніч на 23 січня. Вранці з перебоями рухався громадський транспорт. Автомобілі стояли в заторах. До роботи кияни добиралися по 2–2,5 год.

— Снігопади були і на початку зими. Тоді так само їхали до роботи ледь не півдня, — говорить киянин Дмитро Дідіченко, 34 роки. — Сніг пішов — транспорт грузне. А той, що доїжджає — переповнений. Не розумію, чому міська влада не перевела громадський транспорт на посилений режим. Виведіть максимум тролейбусів та автобусів, і не буде таких проблем.

За день 23 січня в Україні через негоду сталася 851 автомобільна аварія. У столиці найбільше — 235. Травми отримали 44 людини, одна загинула.

— Така погода триватиме недовго. Найближчого тижня не очікується навіть морозів, — каже синоптик Укргідро­метеоцентру Наталія Голеня, 45 років. — Удень температура буде близько нуля градусів. На півдні і в центрі — плюсові показники. Опади в усіх регіонах будуть помірні.

В останні дні січня очікується відлига. Зниження температури синоптики прогнозують у лютому.

Зараз ви читаєте новину «За день сталася 851 автомобільна аварія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі