пʼятниця, 04 травня 2007 07:03

З рейок зійшов експрес Дніпропетровськ–Київ

На швидкості 115 км/год минулої середи зійшов із рейок "Столичний експрес" Дніпропетровськ — Київ. Аварія сталася о 22.19 біля станції "Росава" в Кагарлицькому районі на Київщині.

— Перекинулися перша секція електровоза, вагон для перевезення автомобілів та перший пасажирський вагон. Три наступних вагони лише зійшли з рейок і нахилилися на бік. Шостий вагон зійшов із рейок одним візком, — повідомляють у прес-службі "Укрзалізниці".

У поїзді їхали 510 пасажирів. Трьох госпіталізували — 11-річного хлопчика з травмою живота, чоловіка зі струсом мозку, жінку із пошкодженням нирки. Очевидці аварії пишуть на інтернет-форумах, що більшість пасажирів лише вдарилися головами. Вночі до місця аварії підігнали електричку й усіх їх відправили на Київ.

— Хтось зламав електромеханічний привід, який переводить стрілку з одної колії на іншу. На вал приводу намотали мотузку і неправильно перетягнули стрілку, — розповідає про причину аварії гендиректор "Укрзалізниці" Володимир Козак. — Локомотив йшов на дозволений сигнал семафору.

Досвідчені залізничники, що побажали залишитися невідомими, сумніваються в офіційній версії.

— Якщо стрілки хтось переводив уручну, то диспетчер побачив би це на пульті управління станції, — твердять вони. — До того ж, семафор не переключився б.

Аварія пошкодила 200 м колії. У четвер поїзди на південь рухалися гілкою Київ — Миронівка — Фастів. Розклад руху не змінився. Залізниця обіцяє компенсувати пасажирам усі збитки.

Експрес Київ — Дніпропетровськ запустили 2003 року. Відстань 537 км він долає за 5 год. 45 хв. Квитки коштують 40–65 грн.

Зараз ви читаєте новину «З рейок зійшов експрес Дніпропетровськ–Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі