вівторок, 26 вересня 2017 07:20

Вигоріли 70 гектарів лісу

Автор: www.kg.ua
  Пожежники гасять ліс у Кременчуцькому районі на Полтавщині. Пожежа почалася 22 вересня. Вигоріло 29 гектарів
Пожежники гасять ліс у Кременчуцькому районі на Полтавщині. Пожежа почалася 22 вересня. Вигоріло 29 гектарів

70 га лісу вигоріли в Красноградському районі Харківщини. Пожежа почалася опівдні 22 вересня біля сіл Мартинівка, Наталине й Добренька. Найбільше горіли верхівки сосен. Рятувальники евакуювали людей із будинків поблизу лісу.

Причину пожежі встановлюють. Її могла спровокувати аномальна спека у вересні, за неофіційними даними.

— Автобусом вивозили людей з вулиці, найближчої до лісу, — говорить секретар Мартинівської сільради Наталія Головач, 48 років. — Не було як дихати. На витягнуту руку — нічого не видно. На одному подвір'ї згорів сарай, погріб і туалет. Вогонь перекинувся на хату, але пожежники затушили. У деяких городах вигоріла кукурудза. Зараз у селі спокійно. Диму немає.

— 24 вересня пожежу ліквідували остаточно, — каже 56-річний Ігор Лупандін зі Служби з надзвичайних ситуацій Харківщини. — Це перша масштабна лісова пожежа в області з початку року. Найскладніша. Вітер сягав 20 метрів на секунду. Вогонь миттєво перекидався верхівками дерев. А біля епіцентру займання стояли будинки.

22 вересня загорівся лісовий масив і в Кременчуцькому районі Полтавщини. Там вигоріли 29 га лісової підстилки і понад 3 га верхового лісу. Через близькість до вогню трьох дачних кооперативів їхнім власникам радили залишити небезпечну зону. Правоохоронці перекрили трасу Кременчук – Горішні Плавні, оскільки була висока задимленість. Пожежа швидко поширювалася через пориви вітру. З вогнем боролися 90 пожежників.

Зараз ви читаєте новину «Вигоріли 70 гектарів лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі