пʼятниця, 19 січня 2018 06:45

"Врач лыка не вязал. Объяснил, что надышался ацетоном"

Автор: facebook.com/володимир Родиков
  Хірург 78-річний Володимир Бутенко у прий­мальному відділенні Київської обласної дитячої лікарні в місті Боярка. Має 48 років стажу
Хірург 78-річний Володимир Бутенко у прий­мальному відділенні Київської обласної дитячої лікарні в місті Боярка. Має 48 років стажу

Увечері 14 січня 41-річний Володимир Родиков привіз 7-річну доньку в хірургічне відділення Київської обласної дитячої лікарні у місті Боярка. У дитини болів живіт, вона рвала, піднялася температура. Хірург 78-річний Володимир Бутенко оглянув дівчину. Батькові здалося, що лікар був напідпитку.

— Врач лыка не вязал. Сказал, что симптомы ему не нужны, надо установить контакт с ребенком. Я вызвал полицию. Копы пытались отвезти его к наркологу, но он отказался. А перегар и пьяное состояние объяснил тем, что надышался ацетоном. У них красят отделение, — пригадує Володимир. — У Насті виявили ацетон. Зараз вона почувається нормально. Два дні тому нас провідувала голова департаменту охорони здоров'я Київської облдержадміністрації Алла Арешкович. Підняла на вуха все відділення. Наступного дня намагався поговорити з тим хірургом. Але він зачинився в кабінеті більш як на годину. Не вибачився.

Про інцидент Володимир Родиков написав у "Фейсбуку", згадав виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я Уляну Супрун, 54 роки. Вона відреагувала на допис за кілька хвилин. Із чоловіком одразу зв'язалися її помічники.

— Лікар, який у нетверезому стані виконує свої службові обов'язки, повинен відповісти за свої дії, — заявила Уляна Супрун. — У медичному закладі створили робочу комісію для розслідування інциденту. Рішення прийматиме керівництво лікарні.

Володимир Бутенко пройшов тест на алкогольне сп'яніння через 13 год. після скандалу. Аналіз показав, що хірург був тверезий.

— Володимир Микитович 48 років пропрацював дитячим хірургом. 25 із них очолював хірургію в нашій лікарні. Із 2009-го не оперує. Має вищу категорію. Врятував багатьох дітей, — каже заступник головлікаря дитячої лікарні в Боярці 50-річна Катерина Савінова. — Він хворий на цукровий діабет, йому не можна пити. Та й не прийнято у нас такого. Працівники, які з ним чергували, написали пояснювальну записку, що лікар був тверезий. Це підтвердили матері оглянутих у той день діток. Зараз він відсторонений від своїх обов'язків.

— Мого 13-річного сина цей хірург оперував двічі. Все пройшло добре. Був завжди тверезий, — каже 38-річна Юлія Власенко-Гавришкевич із Боярки.

— Неприємна ситуація у мене була із цим лікарем на День захисника Вітчизни, — пригадує 34-річна Софія Білко з Поліського району Київської області. — У дитини заболів живіт, чоловіка не було вдома. Я найняла машину, заплатила чималі гроші й приїхала за 120 кіломет­рів до лікарні в Боярку. Цей хірург із колегою були напідпитку. Казав, не знає, що з дитиною, бо — не екстрасенс. Відправив додому.

Лікарю випишуть догану

— Адміністрація медустанови най­імовірніше випише лікареві догану. Під тиском керівництва можуть звільнити. Але коли все вляжеться, повернуть на роботу, — вважає голова Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів 53-­річний Віктор Сердюк. — Так сталося в Борисполі, коли після автомобільної аварії сімох поранених привезли в міську лікарню до п'яного травматолога. Його звільнили, але тепер він знову працює.

Зараз ви читаєте новину «"Врач лыка не вязал. Объяснил, что надышался ацетоном"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі