пʼятниця, 22 грудня 2017 05:30

Біля дому Януковича залишили чорну труну

Хроніка Майдану 23–29 грудня

До резиденції президента Віктора Януковича вирушили близько тисячі майданівців 29 грудня 2013 року.

На під'їзді до Нових Петрівців Вишгородського району Київщини машини зупиняють працівники Державної автомобільної інспекції. Люди йдуть пішки. Подолати кордон міліціонерів вдається мікроавтобусу. Його спиняють спецпризначенці "Беркуту" — за 300 м від резиденції. Дах автобуса активісти використовують як сцену. Звідти по черзі виступають опозиційні народні депутати.

За дві години люди розходяться. Лишають чорну труну для президента.

У цей час на Майдані Незалежності триває Народне віче. Збирається до 50 тис. людей. Нардеп Олександр Турчинов зачитує маніфест:

— Вимагаємо припинення терору проти учасників акцій протесту, звільнення всіх політв'язнів, відставку уряду, підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, позачергові президентські та парламентські вибори.

Після обіду частина активістів ідуть до маєтку лідера проросійського руху "Український вибір" Віктора Медведчука, у селищі Хотянівка під Києвом. Ворота трощать та обмальовують.

Під вечір "автомайданівці" рушають до будинку прем'єра Миколи Азарова. Пікетують усю ніч.

Зараз ви читаєте новину «Біля дому Януковича залишили чорну труну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі