четвер, 15 квітня 2021 07:50

Ворог хоче посіяти паніку

Автор: REUTERS
  Захисники України проходять бойовими позиціями неподалік лінії розмежування з російськими найманцями за кілька кілометрів від Донецька. Окупанти щодня порушують режим припинення вогню. 11 квітня 2021 року
Захисники України проходять бойовими позиціями неподалік лінії розмежування з російськими найманцями за кілька кілометрів від Донецька. Окупанти щодня порушують режим припинення вогню. 11 квітня 2021 року

— Біля кордону з Україною із 2014 року, відколи почалося вторгнення на Донбас, стоять табори з російськими військовими. Та їх ніколи не було більше 30 тисяч, — каже головнокомандувач Збройних сил України 53-річний Руслан ХОМЧАК. — Нині під виглядом підготовки до навчань "Запад-2021" стягнули 90 тисяч — 28 тактичних груп.

Переміщення техніки й особового складу триває два тижні. Промосковські пропагандистські ЗМІ пильно відстежують ці маневри і нагнітають істерію. Хочуть дестабілізувати обстановку й посіяти паніку. Це — інформаційно-психологічна спец­операція.

Президент 43-річний Володимир Зеленський протягом останніх двох тижнів їздив на Донбас, говорив із військовими на передовій, провів зустрічі з усіма союзниками.

— Росіяни намагаються "підняти температуру" настільки, щоб показати, що Захід не впевнений у підтримці України. Мовляв, насправді вони не бачать в нас партнера. Це — тест. Хочуть, щоб Захід налякався сили Росії. У цьому немає великого секрету, — каже глава держави.

Союзники України — Сполучені Штати, Євросоюз і НАТО — офіційно висловили Києву підтримку в разі повноцінного вторгнення Росії. 13 квітня президент США Джо Байден в телефонній розмові закликав главу РФ Володимира Путіна припинити провокації біля кордону України.

Ситуація на фронті залишається складною. З початку квітня загинуло 12 українських бійців, півсотні поранені.

— Інтенсивні вогневі удари противник вів по позиціях на Бахмутському, Торецькому, Курахівській, Авдіївському, Волноваському і Маріупольському напрямах. Активізувалися снайперські групи противника на Торецькому напрямку, — каже військовий експерт Костянтин Машовець.

Українські військові відповідають на вогонь бойовиків. Біля села Шуми на Донеччині знищили їхній спостережний пост, під селом Водяне знищили позиції найманців з мінометів.

Зараз ви читаєте новину «Ворог хоче посіяти паніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі