середа, 10 лютого 2010 07:14

Водії відсвяткували арешт даїшника

Автор: фото: Сергій РАДЧЕНКО
  Затриманий оперативниками інспектор ДАІ Леонід Заграничний дає покази в автівці. Даїшника затримали під час отримання хабара минулого четверга в місті Тальне Черкаської області біля будівлі районної адміністрації
Затриманий оперативниками інспектор ДАІ Леонід Заграничний дає покази в автівці. Даїшника затримали під час отримання хабара минулого четверга в місті Тальне Черкаської області біля будівлі районної адміністрації

Служба безпеки затримала у райцентрі Тальне Черкаської області працівника Державтоінспекції Леоніда Заграничного, 34 роки. Це було минулого четверга в центрі міста біля райдержадміністрації та міської ради. Інспектора заарештували, коли отримував 500 грн хабара. Гроші брав за повернення водійського посвідчення, кажуть у СБУ.

— Та не требував він ні від кого грошей, — виправдовує підлеглого начальник Тальнівської ДАІ Євген Петров, 53 роки. — То були права тракториста з Веселого Кута. Він загубив їх минулого року. Права знайшов сільський голова і віддав Заграничному.

Якось власник посвідчення попросив інспектора повернути документ. Той пообіцяв знайти.

— Заграничний був на аварії в селі Білашках, там перевернулася машина із зерном. Приїхав власник цієї машини. Попросив Заграничного помогти купити лопати, відра. Вони приїхали в центр Тального, — розповідає Петров. — І тут дзвінок йому. "Я такий-то, ми домовлялися  нащот прав, я хотів би їх забрати". Він каже: "Підходьте, забирайте". Той підходить, відкриває дверку. Заграничний віддає посвідчення. А водій каже: "Візьміть гроші за це", — кидає їх, а сам тікає. Тут ці підбігають: один з однієї сторони, другий — з другої. І начинають давити Заграничного, поламали йому руку.

— Бо він смикнув її до пістолета, казав, що при ісполнєнії, — зауважує свідок Петро. — А пацани йому ту руку бігом заламали. Трохи перестаралися.

Петро каже, найбільше зраділи затриманню даїшника тальнівські таксисти. Мовляв, він обклав їх щомісячним митом.

— Та канєшно, Петров буде його захищати, — говорить 39-річний Сергій. Прізвища не називає. — Бо як узяли Заграничного, то доберуться й до Петрова. А у "Факелі", єдиному в Тальному гаражному кооперативі, хлопці того дня поляну накрили. Так раділи, що позбулися цього монголо-татарського іга.

Місцеві розказують, що інспектор зупиняв їх часто і несправедливо.

— До цього давно вже йшло, — додає Сергій. — Цей Льоня всіх реально достав. Це такий, що й родичів своїх штрафував.

У СБУ подробиць не розголошують. Кажуть лише, інспектора Заграничного спіймали на гарячому. Триває слідство. Затриманий родом із міста Звенигородка, як і начальник ДАІ Петров.

У гаражному кооперативі "Факел" у Тальному — півтори сотні осіб.

Зараз ви читаєте новину «Водії відсвяткували арешт даїшника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі