четвер, 20 травня 2021 00:51

Водійське посвідчення можна міняти в інтернеті

Із 17 травня прописку можна змінювати через сайт "Дія". Функція працює у Києві, Харкові, Вінниці, Луцьку, Рівному, Маріуполі та Кривому Розі. Для решти міст стане доступною до кінця року. З'явиться і в мобільному додатку "Дія".

Прописатися можна у власному й винайманому житлі. Для цього треба заповнити заяву в "Дії". Реєстрацію орендаря має підтвердити власник житла, який отримає запит на електронну пошту чи телефон. Прописка зміниться автоматично протягом доби.

Через додаток і сайт "Дія" відтепер можна поміняти посвідчення водія.

— Додаток "Дія" зручний, але недопрацьований. Досі немає внутрішніх паспортів. Водійські права не можу отримати, хоча посвідчення не старого зразка, — каже IT-фахівець 41‑річний Іван, прізвища не називає. — Треба було спершу оновити бази даних.

Захист інформації у "Дії" на високому рівні, додає.

— Є документи, які визначають порядок зберігання таких даних. Його дотримуються. Хоча бази в нас регулярно потрапляють у продаж. Це питання до людей, які мають до них доступ.

"Дія" поки що не може повноцінно замінити паперовий документообіг.

— У держустановах трапляються проблеми з мережею, технічні збої, — говорить експерт

На повністю цифровий документообіг Україна перейде із 24 серпня, каже президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Водійське посвідчення можна міняти в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі