четвер, 16 грудня 2010 03:30

Водій маршрутки зі зламаною ногою годину чекав рятувальників

Автор: фото: Олександр Івасівка-Навроцький
  Розбитий мікроавтобус ”Богдан” на столичному проспекті Ватутіна у вівторок уранці
Розбитий мікроавтобус ”Богдан” на столичному проспекті Ватутіна у вівторок уранці

"Добре його потовкло, напевно. А дверну раму емчеесники обрізали?" — перемовляються у вівторок зранку троє робітників.

О 9.00 їх викликали вантажівкою-евакуатором на столичний просп. Ватутіна. Це у районі Райдужний, що на київському лівому березі. Мають забрати залишений на узбіччі магістралі розбитий мікроавтобус "Богдан", який курсував маршрутом №180. О 6.40 він врізався у тролейбус, коли проїжджав повз.

На вулиці -8°С. Чоловіки довго хукають у долоні, піднімають передню частину автобуса на домкрат. З боку водія вона розбита вщент. Всередині салону на підлозі біля передніх дверей лежить Біблія. Шість пасажирських місць погнуті або виламані. У них, напевне, впиралися пасажири в момент різкого гальмування або удару, припускає один із робітників. Металеве поруччя біля передніх дверей "Богдана" вирване з кріплень.

Окрім пасажирів та водія, аварію бачили лише кияни 57-річна Антоніна та 37-річний Сергій. Це мати й син, обоє глухонімі. Роблять розчинну каву і продають цигарки на узбіччі. Зіткнення сталося за 200 м від них. Про деталі аварії кореспондент "ГПУ" дізнається від Антоніни та Сергія письмово. Запитання пише на картонному аркуші сигаретного блоку.

"Я видела восьмерых человек раненых. Из них в одного была переломана нога. Водитель не смог сам выйти с маршрутки, так как у него тоже была поломана нога. Чтобы вытащить водителя, сотрудники МЧС вырезали двери машины", — пише Антоніна.

Сергій додає: "На місце аварії приїхали дві машини рятувальників і три карети швидкої допомоги". Уточнює, що в кількох пасажирів були розбиті голови, зламані перенісся. Водій майже годину сидів затиснутий.

— До лікарні відвезли трьох, — кажуть у Державтоінспекції. — У водія та одного пасажира перелом гомілки, інша пасажирка отримала закриту черепно-мозкову травму та закриту травму грудної клітки.

Автобус курсує від вул. Милославської до просп. Свободи. Маршрут належить товариству "Союз-Авто". Потерпілий водій Микола Сингаєвський, 40 років, житель селища Цибулів на Черкащині. Він одружений, має доньку. В день аварії щойно заступив на зміну після вихідного.

— Тролейбус їхав попереду маршрутки. У нього різко відпали "роги", він зупинився. "Роги" теліпалися, торкалися асфальту. Водій розгубився, різко пригальмував, але уникнути зіткнення не вдалося, — розповідає 35-річний Олександр Гроссу, директор "Союз-Авто". — Він взяв весь удар на себе. Ми виплатимо йому страховку, маршрутка теж була застрахована. Водій дуже дисциплінований, працює в нас вже сім років. За цей час не було жодного ДТП з ним.

Зараз ви читаєте новину «Водій маршрутки зі зламаною ногою годину чекав рятувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі