пʼятниця, 18 березня 2016 06:45

Володимир Кличко пообіцяв подарувати квартиру сестрі Василя Стуса

Володимир Кличко придбає квартиру у столиці для сестри поета й дисидента Василя Стуса 79-річної Марії Стус. Про це розповів брат спортсмена, столичний мер Віталій Кличко.

Жінка переїхала до Києва з Донецька торік у березні. Жила в зоні обстрілів — неподалік аеропорту. Разом із нею перебралися онучки — 28-річна Інна з донькою Ксенією, 4 роки. Та 26-річна Еліна з донькою Меланкою, 3 роки, і сином Андрієм, 12 місяців. У Донецьку залишилися донька 51-річна Тетяна з чоловіком.

Марія Стус живе з родиною Еліни у 2-кімнатній квартирі. Її рік винаймає на житловому масиві Березняки. Щомісяця сплачують за оренду понад 5 тис. грн.

— Раніше ходила в міську адміністрацію, щоб допомогли з житлом. Мені сказали: "Держава цього зробити не може. Є шість тисяч заяв, дуже багато людей, які мають пільги". В мене ж пільг немає, — розповідає Марія Стус. — Після заяви Кличка з жодним із них поки що не було зустрічі. Ходила на прийом до директора Департаменту будівництва та житлового забезпечення Олександра Спасибка. Минулого тижня узяв у мене копію паспорта, щоб передати юристові, який займатиметься справою купівлі житла. На рівні чуток сказали, квартира начебто буде, але дім поки що недобудований. У районі Святошина, недалеко він скверу брата Василя. По радіо чула, як Віталій Кличко говорив: "Символічно, що там і сквер, і неподалік є вулиця Стуса". Але все ще вилами по воді писано.

Квартиру планують оформити на Марію Стус. Вона хоче поселити в ній родини внучок із дітьми.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко пообіцяв подарувати квартиру сестрі Василя Стуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі