пʼятниця, 27 січня 2017 06:55

Віту Заверуху випустили під заставу

Колишній боєць батальйону "Айдар" 19-річна Віта Заверуха вийшла зі слідчого ізолятора після внесення 1,6 млн грн застави. Рішення ухвалив Солом'янський райсуд Києва. Гроші заплатив український бізнесмен Олексій Тамразов, власник компанії "Всеукраїнська медіа група".

У столичному Лук'яніському СІЗО Віта провела останні півтора року.

– Мене нарешті звільнили. Щоправда, під заставу. Але остання ухвала, яку виніс суд – практично виправдальна. Виявилося, що я не проходжу в жодному епізоді справи, яку мені "шиють". Боротимемося далі, – каже Віта Заверуха.

Її звинувачують у нападі на столичну автозаправку, вбивстві двох правоохоронців та вивозі зброї із зони АТО. Друзі й колеги не вірять у її вину. Справу вважають замовною.

Віта Заверуха – учасниця Революції гідності. В АТО спершу їздила як волонтер. Пізніше приєдналася до "Айдара". Після свого арешту заявила, що справа проти неї порушена, бо президент Петро Порошенко хоче посадити в тюрму якнайбільше свідомих українців.

Зараз ви читаєте новину «Віту Заверуху випустили під заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі