пʼятниця, 13 жовтня 2017 00:41

Викрали українських прикордонників

Двох українських прикордонників арештувала Федеральна служба безпеки РФ 3 жовтня. Українці охороняли кордон на Сумщині. Вирушили на традиційну консультативну зустріч із російськими колегами і не повернулися.

Прикордонників затримали, бо вони порушили кордон, заявили в Росії.

— Викрадення українців пов'язане з арештом двох російських прикордонників у ­Херсонській області 30 червня (були затримані на човні біля Перекопської коси. Виконували навчальне завдання і випадково запливли на територію України, пояснили. — ГПУ), — каже голова державної прикордонної служби Петро Цигикал, 51 рік. — Однак російська сторона досі ще не заявляла про бажання здійснити обмін.

10 жовтня Держприкордонслужба передала російському ФСБ документи, що підтверджують особи полонених. Але російська сторона відмовилася допускати до них представників України.

— Очевидно, на викрадених іде потужний психологічний тиск і пресинг. Про їхній нинішній стан нічого не відомо, — говорить журналіст Юрій Бутусов, 41 рік. — Спецслужби РФ, ймовірно, шантажуватимуть Україну, аби домогтися видачі своїх людей.

Невідомо, де зараз утримують українців.

Зараз ви читаєте новину «Викрали українських прикордонників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі