пʼятниця, 06 грудня 2019 00:45

Викрали старовинні ікони

У селі Зaлужжя Шумського району на Тернопільщині погрaбувaли хрaм aпостолів Петрa і Пaвлa Прaвослaвної церкви Укрaїни.

— Украли срібний хрест і дві стaровинні ікони — Богородиці тa aпостолів Петрa і Пaвлa. Востаннє ми бачили святині 24 листопада після богослужіння, — каже настоятель храму Микола Бабій. — За чотири дні крадіжку виявив церковний староста. Викликали поліцію. Злодії вдерлися до храму через бічні двері, збили навісний замок і витягли серцевину у врізному.

Храм перейшов до Православної церкви України в лютому цьогоріч. Доти був під юрисдикцією Російської православної церкви в Україні.

У ніч на 30 листопада в селі Курилівка Хмільницького району на Він­ниччині пограбували Преображенський храм. Злочинці залізли через вікно. Винесли образ великомучениці Варвари та Козельщанську ікону Пресвятої Богородиці.

"Ікони написані в монастирі на святій горі Афон 120 років тому. Жаль людей, які це зробили. Вони глибоко нещасні. Для них найбільша цінність — гроші, заради яких готові порушувати закони і принципи моралі. Статистика показує, що мало таких злочинів розкривають. Але не будемо втрачати надії", — написав у "Фейсбуку" священик Михайло Табуленко.

Зараз ви читаєте новину «Викрали старовинні ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі