четвер, 09 жовтня 2008 07:05

Військовим частинам відключили електрику

6 жовтня військові частини, розташовані на території Запорізької області, відключили за борги від енергопостачання.

— Із червня кожен місяць заборгованість збільшувалася на 250 тисяч гривень — саме стільки електрики споживають частини щомісяця, — пояснює помічник генерального директора зі зв"язків із громадськістю компанії "Запоріжжяобленерго" Тетяна Кузьменко, 37 років. — На початок жовтня загальна сума становила понад 9 мільйонів гривень.

Не працюють навіть столові та технічне обладнання.

— Ми не звинувачуємо військових. У всьому винні Міноборони та Кабінет Міністрів, які майже не фінансують утримання армії, — каже Кузьменко.

За борги від електрики також відключено 15 військових частин, розташованих на території Вінницької області.

— Їх загальний борг становить понад 548 тисяч гривень, — говорить комерційний директор Вінниціобленерго Віктор Ящук, 52 роки. — Про відключення ми попереджаємо за 10 днів. Електроенергію закуповуємо щодоби на енергоринку. Якщо споживач не сплачує, то не маємо за що купувати її далі.

Полк зв"язку, що у Вінниці, відрізали від електрики тиждень тому.

— Обходимося польовою кухнею, — розказує військовослужбовець цієї частини, назватися не захотів. — Казарму, санчастину і частково їдальню забезпечуємо дизелями. Але солярка, на якій вони працюють, золота для нас. Увечері сидимо без світла.

Борг полку за електрику становить 30 тис. грн. Ця військова частина забезпечує зв"язком командування Військово-Повітряних сил і постійно перебуває на бойовому чергуванні. На такий тривалий час її вперше відрізають від електрики.

Зараз ви читаєте новину «Військовим частинам відключили електрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі