вівторок, 26 квітня 2016 06:55

Відкрили четвертий фестиваль писанок

Автор: Сергій Старостенко
 

374 дерев'яних яєць показали на Софійській площі столиці. Тут 23 квітня відкрили четвертий фестиваль писанок. Роботи представили художники з усієї України.

Великоднє містечко простягається до Михайлівської площі, Володимирського проїзду, парку Володимирська гірка. Відбудуться виставки живопису, великодній ярмарок, торгуватимуть насінням та саджанцями. Проведуть майстер-класи, працюватиме зона дитячих розваг.

— Художникам роздали 374 величезні яйця, які вони розмалювали у вільній манері. Забезпечили пензлями, фарбами. ­Зображували драконів, птахів, ікони, українські етнічні візерунки. Портрет Надії Савченко є, — розповідає 58-річний Ігор Добруцький, організатор фестивалю.

Дерев'яні заготовки заввишки 67 см і завширшки 52 см. Писанок 374 — саме скільки квадратів утворює плитка на Софійській площі.

— Я в восторге от украинского народа, от вашей культуры, — каже туристка з Грузії Роза Іванівна.

— Не малював писанки, але знаю, як це робиться. Друзі розповіли. Маю велику колекцію вдома. Великдень — це гарна пора. Прихід весни, — говорить посол Японії в Україні 62-річний Шігекі Сумі. Прийшов на відкриття з дружиною.

Виставка триватиме до 9 травня. Найкращу писанку подарують Папі Римському.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили четвертий фестиваль писанок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі