пʼятниця, 28 грудня 2018 07:55

Від негоди врятували півтори тисячі людей

Сильний вітер та хуртовини у 10 областях залишили без електроенергії 500 населених пунктів. Найбільше постраждала Дніпропетровська та Полтавська області. Без світла залишилися 172 та 119 населених пунктів відповідно.

Пориви вітру валили дерева, створювали снігові перемети на дорогах.

Рятувальники витягли зі снігу понад 650 машин. Серед них — вантажівки, "швидкі", пасажирські автобуси. Врятували півтори тисячі людей.

— Уночі 26 грудня вивезли пасажирів рейсової маршрутки "Маріуполь-Дніпро". Через снігові перемети водій "Богдана" вирішив об'їхати затор і перелаштуватися на іншу смугу і вмить застряв. Разом із шістьма пасажирами простояли 4 години. Дуже змерзли, — каже речник керівника ДСНС у Дніпропетровській області 33-річна Дар'я Гречищева.

Близько 11-ї вечора найскладніші ділянки дороги об'їжджав керівник Дніпропетровської ДСНС Андрій Кульбач. Своїм позашляховиком "Тойота" довіз пасажирів "Богдана" до Дніпра.

— На заднє сидіння посадили чотирьох жінок. Двоє чоловіків вмостилися в багажнику. Сказали, у ньому комфортніше, ніж стояти на морозі. Не могли надякуватися. Пропонували відігрітися в нашому навчальному центрі, але вони відмовилися. Один з них їхав на похорон. Довезли до зупинок у Дніпрі. Водій залишився чекати рятувальників. Вони по черзі витягували вантажівку та два рейсові автобуси по трасі Дніпро — Запоріжжя в Солонянському районі, — розповідає Дар'я Гречищева.

25 грудня на Полтавщині випало до метра снігу. У Полтаві та на під'їздах до міста виникли затори. Машини застрявали. Фури розвертало.

У Київській області на дорозі Згурівка — Майське застряв шкільний автобус. У салоні було 30 дітей.

Через погіршення погодних умов у міжнародному аеропорту "Львів" скасували рейси до Варшави. Літаки приземлилися в інших аеропортах.

Міжгірну долину Драгобрат засипало снігом. Висота снігового покриву — понад 1 м. На сніголавинному посту Драгобрат температура повітря доходить до -10°С. Є небезпека сходження лавин.

Хуртовини найближчими днями припиняться, але невеликий сніг падатиме.

— У західних областях йтиме мокрий сніг з дощем. Буде від 3 морозу до 2 тепла. Але водночас на сході суттєво похолодає. У Харківській, Сумській, Полтавській, Донецькій та Луганській областях прогнозуємо до 13 градусів морозу, — каже 45-річна Наталія Голеня з Укргідрометцентру.

31 грудня по всій території України пройде невеликий сніг. Температура повітря буде близько нуля.

— Новий рік зустрінемо зі снігом. Уже 4–5 січня у всі регіони прийде похолодання. Буде справжня зима. Лежатиме сніг і вдарить мороз до 10 градусів, — додає Наталія Голеня.

Зараз ви читаєте новину «Від негоди врятували півтори тисячі людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі