пʼятниця, 13 грудня 2019 00:27

Верховна Рада продовжила на рік "особливий статус" Донбасу

Верховна Рада продовжила до 31 грудня 2020 року дію Закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Рішення ухвалили 12 грудня.

"За" проголосували 320 народних депутатів. Не підтримали "Батьківщина" і "Голос".

Про ухвалення законопроекту напередодні казав президент Володимир Зеленський після нормандських переговорів у Парижі 9 грудня.

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО парламент ухвалив у вересні 2014-го — на три роки. 2018-го продовжили на рік.

За ним особливий порядок починає діяти після виведення російських збройних формувань, їхньої військової техніки, бойовиків із території України. Планувалися місцеві вибори на 7 грудня 2014 року. Передбачалося призначення керівників судів і прокуратури за згодою місцевої влади, створення загонів "народної міліції", використання російської мови в органах влади і судочинстві, амністія бойовиків, співпраця з РФ.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада продовжила на рік "особливий статус" Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі