вівторок, 22 червня 2010 04:58

Велосипеди найчастіше викрадають із під"їздів

Автор: фото з сайта www.sotnyk.livejournal.com
  Працівник магазину на вулиці Мішуги, 116 у Києві монтує велопарковку для клієнтів. Її відкрили минулої середи
Працівник магазину на вулиці Мішуги, 116 у Києві монтує велопарковку для клієнтів. Її відкрили минулої середи

— Туристичний магазин сам установив сучасну велосипедну парковку. На наше прохання. Крамниці вона коштувала 1500 гривень. Украсти з неї велосипед дуже складно. Бо замком кріпляться передні, задні колеса й рама. Такі є в Європі, — каже Віктор Загреба, 27 років, голова Асоціації велосипедистів Києва.

16 червня на вул. Мішуги, 11б у столичному мікрорайоні Позняки відкрили нову велопарковку, розраховану на 10 велосипедів.

— Теперішні київські ненадійні. У них засуваєш переднє колесо, пристебнути як слід неможливо. Торік мер обіцяв установити такі стоянки. Але жодної не з"явилося. Тому домовлялися з магазинами самі, — пояснює Загреба.

— По місту нема стоянок для велосипедів. Закріпити велосипед на замок можна за залізні прути, огорожу, стовпи, водостічні труби, — розповідає велосипедист, киянин Сергій Бочечка, 23 роки.

За даними Асоціації, в столиці близько 15 тис. велосипедистів. Викрадають велосипеди на вулицях рідко, здебільшого — з під"їздів, додає Віктор Загреба.

Зараз ви читаєте новину «Велосипеди найчастіше викрадають із під"їздів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі