четвер, 07 березня 2019 06:45

В Україну привезли документи про наступ Росії

Автор: WWW.PREFIKS.WIN
  Терористка Світлана Дрюк, яку зробили прообразом головної героїні пропагандистського кінофільму "Ополченочка", перейшла на бік української армії
Терористка Світлана Дрюк, яку зробили прообразом головної героїні пропагандистського кінофільму "Ополченочка", перейшла на бік української армії

На підконтрольну частину України переїхала 40-річна Світлана Дрюк на прізвисько "Вітерець". Майже 5 років воювала на боці терористичної ДНР.

До українсько-російської війни Світлана Дрюк працювала санітаркою. У 2014-му приєдналася до бойовиків, працювала у військовому шпиталі. 2015-го сіла в танк — воювала під Красногорівкою, Дебальцевим, Мар'їнкою. Дослужилася до заступника командира 11-го полку 1-го окупаційного армійського корпусу РФ.

Сказала бойовикам, що їде лікуватися у російський Ростов-на-Дону. Сама ж переїхала на підконтрольну Україні територію. Зізнається, що зустрічалася із співробітниками української контррозвідки. Привезла документи про російських військових та плани наступу на Україну. Заявила, що готова свідчити проти Росії у Міжнародному трибуналі в Гаазі.

Українські спецпризначенці вивезли з Донецька дітей Світлани. Її син Дмитро служив там мінометником, донька була волонтером.

— Силовики не кажуть про кримінальну відповідальність Світлани за участь у терористичній організації. Тобто у її роботі на ворога не вбачають складу злочину, — каже політтехнолог Дмитро Бачевський, 40 років. — Це означає, що жінка працювала на українські спецслужби давно. І її вивели з гри у найбільш зручний для цього момент.

Зараз ви читаєте новину «В Україну привезли документи про наступ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі