середа, 02 липня 2014 07:55

У Росію пускатимуть за закордонними паспортами

Із 1 січня 2015-го українці зможуть їздити до Росії тільки за закордонними паспортами. Така умова стосується і громадян ­інших ­держав, що входять до СНД. Виняток — країни–члени Митного союзу та Єдиного економічного простору. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ РФ.

— Таке рішення, по суті, прийняли 20 років тому. Але вводять його в дію лише зараз, щоб створити додаткові незручності. Загалом такий порядок є нормальним для цивілізованих країн, — коментує 48-річний Віктор Замятін, експерт Центру Разумкова. — Адже перетин кордону за закордонними паспортами контролюється за допомогою сканування спеціальної лазерної відмітки. За внутрішніми цього не роблять. Це корисно хоча б для отримання чіткої офіційної статистики. Стосовно зустрічних дій з боку України, вони мають бути. Адже зараз ми співпрацюємо за двосторонніми рішеннями. І дії, про які йдеться, також не можуть бути односторонніми.

Зараз ви читаєте новину «У Росію пускатимуть за закордонними паспортами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі