вівторок, 25 липня 2017 00:00

У літньому таборі отруїлися 30 дітей

— Сина у табір відправили вперше за путівкою з райвиконкому. А він дзвонить звідти і просить його забрати. Каже, у багатьох дітей після вечері нудота і розстройство. Подзвонили вихователям, а ніхто нічого не каже. То поїхали дитину забирати, — говорить Віталій із Дніпра.

20 липня у дитячому санаторії "Лазурний" у Бердянську Запорізької ­області отруїлися 30 осіб. Усіх відправили на відпочинок за бюджетні кошти, як дітей учасників АТО.

Путівки купила Дніпровська міська рада. Мають за них виплатити понад 3 млн грн.

— Путівки брали за відкритими торгами, — каже Вікторія Сенаткіна із Дніпровської мерії. — Перші 245 діток поїхали 11 липня. Але вже за тиждень у них почалася нудота, блювання. Звернулися на медичний пост. Інформацію про понад 200 хворих спростовували. За даними директора, потребували допомоги 18 дітей. Ще 11 забрали батьки.

Чим саме отруїлися діти, поки що невідомо. Однак установлено, що табір не мав дозвільних документів.

— Робоча комісія проводила обстеження закладу у червні і чотири рази — в липні. Виявили невідповідність закладу вимогам закону про організацію дитячого оздоровлення, — говорять у прес-службі міської ради. — Керівництву порекомендували вивезти дітей до повного усунення недоліків.

За фактом отруєння дітей поліція відкрила кримінальне провадження. Спеціальна комісія з'ясовує причини інциденту.

У "Лазурному" проводять лікувальні медичні процедури. Цьогоріч він розділений на дві частини — звичайний і табір для дітей воїнів АТО. Усього розрахований на 1826 місць.

Зараз ви читаєте новину «У літньому таборі отруїлися 30 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі