вівторок, 11 липня 2006 17:23

У Криму чекають на врожай бананів

У зимовому саду Кримської академії природоохоронного і курортного будівництва, що в Сімферополі, розцвіла бананова пальма. Дерево рясно вкрилося невеличкими біло-зеленими квітами. На цю подію тут чекали шість років.

— Пальму я доглядав шість років, — розповів "ГПУ" 61-річний Кайрат Халелов, із лабораторії ландшафтного будівництва академії. — Перші чотири вона росла повільно, бо була у горшку. Відтоді як пересадив у сад, витягнулася мало не до стелі.

Бананові пальми привезли із розсадника міста Сочі. Це перші в Сімферополі пальми великого розміру. До цього тут були лише карликові. Такі ростуть переважно у приватних квартирах та теплицях.

— Скоро ми побачимо на деревах власні банани, українського походження, — каже Кайрат. — Вони, можливо, будуть не такі солодкі, як справжні африканські. Ми не зриватимемо плодів, нехай студенти дивляться.

Усього в зимовому саду академії росте понад 150 видів рослин з Африки, Америки, Бразилії, Середньої Азії. Сад призначений насамперед для відпочинку. Тут постійно гуляють сімферопольці та навчаються студенти-ботаніки.

Зараз ви читаєте новину «У Криму чекають на врожай бананів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі