пʼятниця, 06 жовтня 2017 06:05

В армію призвуть понад 10 тисяч українців

10 460 українців від 20 до 27 років візьмуть на строкову службу в армію у жовтні–листопаді. Призовні комісії розпочали роботу. Солдати і матроси без вищої освіти служитимуть півтора року. Ті, хто має ступінь бакалавра чи магістра — будуть в армії рік.

У Збройних силах служитимуть 6360 призовників, 3500 — в Національній гвардії. В Державну службу транспорту візьмуть 600 осіб.

— Відправлятимуть молоде поповнення для комплектування ЗСУ лише після проходження армійський навчальних центрів, — говорить начальник Головного управління персоналу ЗСУ Артур Артеменко, 53 роки. — Призвані військовослужбовці не залучатимуться до участі в АТО. Також можливий призов із запасу 500 офіцерів для служби в тилових частинах. Його можуть провести до кінця року.

Відстрочка від служби в армії надається за станом здоров'я. Звільнення отримають багатодітні батьки чи близькі родичі осіб, які раніше загинули або отримали інвалідність під час військової служби.

Призов до армії оголосили і росіяни в окупованому Криму. Набиратимуть з півострова майже 2 тис. людей. Відправлятимуть служити на Кавказ чи Далекий Схід РФ. Україна висловила протест проти цього призову.

Зараз ви читаєте новину «В армію призвуть понад 10 тисяч українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі