середа, 02 серпня 2006 18:28

Потонув за 20 метрів від берега

30 липня о 14.20 біля мису Тарханкут у Криму потонув 30-річний донеччанин Олександр Ющук. Молодий чоловік приїхав із матір"ю на Південний берег Криму. Там він познайомився з двома жителями Макіївки Донецької області. Всі троє захоплювалися пірнаннями з аквалангом і наступного дня в суботу разом поїхали до урочища Великий Кастель поблизу села Оленівка Чорноморського району. В урочищі є дикий пляж, а трохи далі — скелі мису Тарханкут. Навпроти них на відстані десь 40 м від берега і пірнали того дня чоловіки. Море там неглибоке — всього 6 м — і майже прозоре. Раптом Олександру стало погано і нові друзі допомогли йому відключити акваланг. Двоє залишися пірнати далі, а донеччанин направився до берега. Він плив, зануривши голову у воду з аквамаскою і трубкою.

— Раптом ми помітили, що він гойдається на воді на одному місці, неначе поплавок, — згадує Олександр Єгоркін. Він був уже за 20 метрів від берега. За 10 хвилин чоловіки витягнули Сашка на берег. Там йому зробили штучне дихання. Серед відпочивальників була лікарка, яка зробила потопельнику ін"єкцію. Коли приїхала "швидка", Саша, вже мертвий, лежав на пляжі, вкритий пледом.

— У таких випадках смерть наступає миттєво. Але чоловік захлинувся вже після того, як знепритомнів. До того щось сталося або з горлом, або з серцем, — пояснює 34-річний Сергій Марцев, начальник самостійної державної пожежної частини N44 селища Чорноморського.

Олександр працював на митниці в Донецькій області, був здоровою людиною.

Зараз ви читаєте новину «Потонув за 20 метрів від берега». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі