пʼятниця, 17 березня 2017 06:25

Українські курсанти закінчили британський військовий коледж

Українці Віталій Марцин і ­Владислав Глєбов отримали дипломи про закінчення Королівського коледжу Військово-морських сил Великої Британії. Вони стали першими курсантами з України, яких британці 12 місяців навчали в англійській піхоті.

Віталій і Владислав — курсанти Одеської військової академії. 2014-го були в Криму на навчаннях. Коли почалася окупація півострова, відмовилися присягати Росії. Склали іспити з англійської і поїхали отримувати освіту в Королівській військовій академії в місті Сандгерст.

— На навчаннях відчували себе воїнами. Коли закінчились набої, ти йдеш з умовним ворогом урукопашну. Уже не відчуваєш землі під ногами, бо перед тим було півдня важких занять, — пригадують. — Нас питали, звідки акцент. Україну там знають. Казали: чули, ті хлопці без бронежилета, але з рідним прапором ідуть у бій. Ми пригощали британців варениками з сиром.

На підсумковому екзамені Віталію і Владиславу довірили командувати піхотними взводами. Мали завдання: відбити наступ умовного противника. Обоє впоралися на "відмінно".

За два тижні випускники британського коледжу складатимуть іспити в Одеській академії.

Зараз ви читаєте новину «Українські курсанти закінчили британський військовий коледж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі