пʼятниця, 17 листопада 2017 00:00

Угорський прапор зірвали з міськради

Угорський прапор зняли з будівлі міськради Берегове Закарпатської області. 12 листопада туди підійшли представники окремої добровольчої чоти "Карпатська Січ". Відзначали 79-ту річницю утворення на Закарпатті однойменної організації народної самооборони. Організували містом марш.

Близько 50 людей намагалися спалити полотно, але його відібрала поліція.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто викликав до себе посла України. Вимагає покарати тих, хто зірвав прапор його країни.

— Угорці вимагають притягнути до відповідальності націоналістів. Але може ми спершу покараємо чиновників Берегівської міськради, які незаконно встановили на держустанові прапор іноземної держави? — каже Олег Куцин із "Карпатської Січі".

Учасники ходи — провокатори, каже губернатор Закарпаття Геннадій Москаль, 66 років:

— Акція показала, що ці люди діють в одному ключі з російськими спецслужбами. Які зі шкіри лізуть, аби на багатонаціональному ґрунті розхитувати ситуацію в області.

В ніч на 14 листопада угорські прапори зняли з будівель 10 сільрад Берегівського району.

У Береговому живуть близько 30 тис. людей. Половина — угорці. Решта українці, роми і словаки. Угорський прапор на міськраді висів із 2006-го.

Зараз ви читаєте новину «Угорський прапор зірвали з міськради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі