четвер, 08 квітня 2010 07:20

УЄФА відстежує будови в Україні щокроку

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Мішель Платіні сходить із трапу літака в аеропорту Львова у середу, 7 квітня
Мішель Платіні сходить із трапу літака в аеропорту Львова у середу, 7 квітня

"Чув, тепер тут той головний по Євро француз приїжджає. Кажуть, буде забирати у Львова футбольні матчі, бо не маємо стадіону", — говорить один пенсіонер іншому в приміській маршрутці "Ставчани–Львів" о 8.30 в середу, 7 квітня.

— 2011 року буде страшна криза. У два рази гірша, ніж та, шо була. А вони гроші в стадіон закопують. Ой, не туда треба гроші давати, не туда, — хитає головою інший.

Президент УЄФА 54-річний Мішель Платіні прилітає у Львів чартерним рейсом об 11.00. В аеропорту його зустрічають міський голова Львова Андрій Садовий, 41 рік, губернатор 44-річний Микола Кміть, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, 60 років, та жінки в національних костюмах із короваєм і сіллю.

— Фотографуйте дівчат! Він же сам негарний, а вони — оно які! — каже журналістам жінка, яка по протоколу вишиковує делегацію для зустрічі гостей.

Платіні відламує коровай, сідає в автобус і їде оглядати місце будівництва нового терміналу й посадкової смуги. Після того прямують на стадіон. У цей час у палаці Потоцьких у центрі Львова готуються приймати президента УЄФА. Стелять і вичищають червону килимову доріжку.

— По ковру не ходіть! Скільки можна чистити після вас! — різко кидає комусь прибиральниця.

Перед пресою Платіні виступає о 13.30.

— З України спершу знав лише столицю, Київ. Тепер знатиму й Львів. Сьогодні чуємо лише обіцянки. Ми вам віримо. Але Євро має відбутися 2012 року, а не роком пізніше! Ще раз наголошую: ми віримо, але в певний момент будемо вимушені прийняти кардинальні рішення, — французькою каже Платіні, його перекладає молода жінка. — Чи встигнуть збудувати львівський аеропорт? Не знаю. Я фахівець із футболу, а не з будівництва. У нас є відділ, який стежить за кожним кроком розбудови. Зважаючи на це, наступного року у Львові має бути новий термінал в аеропорті та продовжена на кілометр злітно-посадкова смуга.

Дарує меру Садовому вимпел УЄФА. Усміхаються і тиснуть один одному руки.

— Давно знаю Мішеля Платіні. Якщо він усміхається, це добре, — зауважує Григорій Суркіс.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА відстежує будови в Україні щокроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі