пʼятниця, 04 січня 2019 07:55

Ударять 25-градусні морози

Автор: REUTERS
  Чоловік прибирає сніг біля Андріївської церкви у Києві. Сніжитиме до березня. Найбільше похолодання в Україні цієї зими настане в лютому. Тоді температура опуститься до 22–25 градусів нижче нуля
Чоловік прибирає сніг біля Андріївської церкви у Києві. Сніжитиме до березня. Найбільше похолодання в Україні цієї зими настане в лютому. Тоді температура опуститься до 22–25 градусів нижче нуля

На Україну насувається похолодання. На півночі й заході країни Святвечір і Різдво будуть найхолодніші у Європі.

— Час діставати з шафи тепліші сорочки та хустки, — каже синоптик 57-річна Наталія Діденко. — Лише у східній частині країни та на півдні буде тепліше — від 1 морозу до 3 градусів тепла.

На вихідних сніг випаде в більшості областей, окрім півдня. Зміцніє ожеледиця. У Києві сніг йтиме періодично. Похолодає до -3°С.

— Січень почався так само, як минув грудень — то холодно, то тепло. Але із 5-го числа наступлять сильні холоди. Більшість областей це вже відчули. Морози ставатимуть міцнішими. На Різдво буде 7–10 градусів морозу. На Василя, 14 січня, очікуються хуртовини з поривами вітру. Випаде до 30 сантиметрів снігу, що довго не розтаватиме, — каже народний синоптик Леонід Горбань, 79 років.

Різка зміна температури станеться після 15 січня.

— Очікуємо зниження до 20–25 градусів морозу. І така погода протримається до кінця місяця. Найхолодніше буде на сході — Луганська, Харківська й Донецька області. ­Тепліше в південних областях. Стабільної погоди слід чекати лише на півдні, — говорить Горбань.

У лютому прогнозують до ­-25…30°С.

— Найсильніші морози з 6 по 12 лютого. Такі холоди говорять про те, що заморозків не буде у травні, — додає Леонід Горбань. — Але навесні можлива сильна спека, бездощів'я та сухі вітри, які видуватимуть вологу з ґрунту. Через це рік може бути неврожайний. Тому раджу навесні раніше посадити городину та засіяти поля. Кожен день буде на вагу золота. Не варто сподіватися на нормальний урожай ярих культур.

Зараз ви читаєте новину «Ударять 25-градусні морози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі