середа, 10 вересня 2008 07:06

Учні отримають ноутбуки

Ліцеї NN 4 і 30 міста Кременчук Полтавської області отримають по 100 ноутбуків. Навчальні заклади потрапили до експериментальної програми "1 учень — 1 комп"ютер", яку Міністерство освіти проводить спільно з компанією "Інтел" у п"яти областях України.

— Привезти їх мали, ніби, на початку жовтня, — каже директор ліцею N4 Любов Михайлик, 50 років. — Вони розраховані на учнів 3–5 класів. Видаватимемо як підручники — на весь навчальний рік. Добре, що ноутбуки будуть для учнів усього класу, а не тільки для кращих.

За умовами участі в програмі, треба було, щоб у школі були комп"ютери і вчителі вміли з ними працювати.

— Наш ліцей понад п"ять років використовує інформаційні технології для навчання, — каже Любов Василівна. — Маємо 53 комп"ютери. Більшість учителів ними володіють. Бібліотека, комп"ютерний клас, науково-методичний центр підключені до Інтернету.

Викладачі ліцею представили свої проекти використання комп"ютерів у навчанні.

— Учителі англійської мріють, щоб діти не тільки читали тексти, а й могли сприймати мову в оригіналі, — продовжує Михайлик. — Британський підручник коштує 60–70 гривень. А для уроків потрібні лише його окремі розділи. А так необхідні сторінки можна буде сканувати і роздавати дітям матеріали на комп"ютери.

Зараз ви читаєте новину «Учні отримають ноутбуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі