середа, 30 грудня 2020 06:55

У загибелі 26 курсантів і льотчиків звинуватили трьох військових

22 грудня Печерський суд взяв під варту командира військової частини А4104 у Чугуєві на Харківщині В'ячеслава Глазунова та керівника польотів Олександра Жука. Командувача Повітряних сил ЗСУ 58-річного Сергія Дроздова — відпустив під особисте зобов'язання.

Їх звинувачують у недбальстві й порушенні правил польотів, що призвели до катастрофи літака АН-26Ш.

Командувач Повітряних сил затвердив тимчасовий курс для льотчиків, який передбачав виконання військовослужбовцями п'ятого курсу польотів конвеєром на літаках Ан-26, за даними слідства. За процедурою, таке рішення мав затвердити завод-виробник. Той дозволу не дав. Попри це, практика тривала від квітня 2018 року до вересня 2020-го.

— Конвеєрні польоти на Ан-26 відбувалися з часу побудови, особливо на військово-транспортних літаках, — каже Дроздов. — А спільні навчання не були заборонені, їх проводили останні 29 років.

Свою провину в катастрофі підозрювані відкидають.

Ан-26Ш упав поблизу Чугуєва на Харківщині ввечері 25 вересня. На борту були 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба і семеро офіцерів. Вижив один курсант — В'ячеслав Золочевський.

Зараз ви читаєте новину «У загибелі 26 курсантів і льотчиків звинуватили трьох військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі