вівторок, 23 вересня 2008 07:08

У сафарі-парку гулятимуть 50 левів

За два роки в Білогірському районі Криму відкриють перший в Україні сафарі-парк. Він розміститься за 5 км від міста Білогірськ, неподалік Аянського водосховища, та за 42 км від Сімферополя. Займатиме 33 га.

— Звірі вільно гулятимуть територією, — каже "ГПУ" Олег Зубков, директор Ялтинського зоопарку "Казка", який будує сафарі-парк. — Замість піших прогулянок туристів возитимуть на спеціальному джипі.

До парку планується завезти 50 левів. Також будуть страуси, жирафи, косулі, зебри, антилопи, слони, гепарди, шимпанзе.

Із травня до жовтня тварини житимуть на волі. Зимуватимуть у підігрітих вольєрах.

— Зараз іде будівництво, — розповідає Зубков. — Уже огородили територію високим залізним парканом та поселили туди чотирьох левів. Поки вони живуть у вольєрах. Узагалі всю інфраструктуру тільки починаємо будувати. На це треба мільйони доларів.

Зокрема на території сафарі-парку з"являться готель, атракціони, автостоянка, ресторан, кафе, адміністративна будівля для персоналу, стаціонарний зоопарк, зимові вольєри, туалети.

Олег каже, що поки обходиться без кредитів. Допомагають спонсори. Землю під сафарі-парк орендував на 50 років. Раніше там була військова база аерокосмічних досліджень. Тут добре збереглася природа.

Зараз ви читаєте новину «У сафарі-парку гулятимуть 50 левів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі