пʼятниця, 09 грудня 2016 00:05

У колоніях бунтують через брак їжі

З початку року поліція затримала сімох співробітників тюремної системи ДНР. Ще 15 розшукують. Про це повідомив головний поліцейський Донеччини 43-річний В'ячеслав Аброськін.

— Дані отримуємо від раніше судимих, затриманих. У Жданівській колонії діє наркотрафік. Завозять наркотик, і засуджені його купують. Мають свою частку й начальник закладу, і смотрящий. Колонія працює як швейний цех із пошиття військової форми сепаратистам.

У Калінінській колонії п'яні бойовики вишикували в'язнів на плацу, почали стріляти з автоматів. Двох убили, поранили смотрящого. Його етапували в безпечніший заклад. У Макіївській колонії тримають бійців ЗСУ разом із бойовиками, які провинилися. У Торезькій засуджених "призивають у штрафбати". Обстрілюють мирних громадян на підконтрольній Україні території.

У Єнакіївській колонії довічників звільняють в обмін на службу в ДНР. Керівництво і співробітники роблять селфі з убитими українськими бійцями. У закладі часто бунтують через брак їжі та жахливі умови. Засуджених б'ють, принижують. 2014–2015-го було п'ять самогубств серед бувалих злочинців.

У Донецькому СІЗО тримають засудженого до розстрілу бойовика ДНР. Був членом банди грабіжників і вбивць. При її "затриманні" решта загинули.

— Тюремники, що перейшли на бік терористів, — злочинці. Вони будуть покарані, — підсумовує Аброськін.

Зараз ви читаєте новину «У колоніях бунтують через брак їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі