вівторок, 05 лютого 2013 07:15

У Києві покажуть рок-оперу про Моцарта

11 і 12 лютого у столичному палаці "Україна" відбудеться концерт французької рок-опери "Моцарт". Мюзикл розпочинається подорожжю 20-річного австрійського композитора до Парижа. Місто зачаровує хлопця, але не приймає його музику. Другий акт закінчується смертю Моцарта над недописаним "Реквіємом".

— Рок-опера розповідає, як Моцарт став таким, яким ми всі його знаємо, — каже продюсер вистави Дов Аттья, 55 років. — Розповідає про його стосунки з батьком, про перше кохання. Коли вивчаєш життя композитора, розумієш, що він був першим справжнім рок-музикантом.

Прем'єра вистави була 2009-го в Парижі. Мюзикл став першим, що зняли для показів у кінотеатрах у 3Д-форматі. Альбом рок-опери здобув у Франції статус "діамантового". Його продали тиражем у понад 750 тис.

— Приїдуть шестеро музикантів — виконавців головних ролей, також буде французький музичний бенд, диригент із Канади, український симфонічний оркестр і хор, — говорить представник організатора концерту. — Французькі музиканти приїздять раніше, й репетиції почнуться з 8 лютого.

У ролі Моцарта заспіває італієць Мікеланжело Локонте. Рокові композиції виконає у симфонічному супроводі.

— Коли готував роль Моцарта, згадав про своє дитинство, про ту енергію, яка в мені кипіла, — каже співак. — Я використав цю енергію для персонажа. Ще додав деякі жести Пітера Пена — хотів показати, що Моцарт так і залишився в душі дитиною.

Поруч з Моцартом на сцену вийдуть персонажі мюзиклу Антоніо Сальєрі, батько та сестри композитора, перше кохання і дружина.

Квитки коштують від 200 до 1750 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть рок-оперу про Моцарта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі