пʼятниця, 01 березня 2013 07:30

"У Януковича вже нема енергії для реальної боротьби"

Автор: фото з сайта www.i.obozrevatel.ua
  Андрій Окара: ”Формат передачі я окреслив би так — цар вислуховує вдячних підданих і виносить вердикти”
Андрій Окара: ”Формат передачі я окреслив би так — цар вислуховує вдячних підданих і виносить вердикти”

Президент Віктор Янукович провів 4-годинний телеміст "Діалог з країною". Його транслювали в прямому ефірі шість телеканалів. Глава держави відповідав на запитання журналістів і громадян, які підключалися до ефіру з різних точок країни. Запитували підібрані владою люди.

— Телеміст показав, у якій самоізоляції перебуває Янукович, — розповідає політичний експерт Андрій Окара. — Тому президент дуже далекий від того, що відбувається в країні. Формат передачі я окреслив би так — цар вислуховує вдячних підданих і виносить вердикти.

Паралельно було враження, що Янукович іде на своєрідне заслання. Адже він повністю під опікою свого оточення. У нього вже немає енергії для реальної політичної боротьби, він не володіє ситуацією. Через це його режим у будь-який момент може звалитися, не витримавши нових викликів. Судячи зі всього, кінець Януковича дуже близький.

Хто з оточення президента управляє ним?

— Це питання до глави його адміністрації Сергія Льовочкіна. Також до Ганни Герман, Ірини Акімової, Сергія Арбузова, Саші-стоматолога, тобто його сина Олександра.

Що для вас було найцікавіше в цьому спілкуванні?

— Реакції Януковича — щасливий, дивовижний і неповторний вираз обличчя президента, коли з ним патетично говорила тітка з Кіровограда. Коли на Майдані почалася невелика бійка за мікрофон, обличчя президента виражало незадоволення. Це страх перед Києвом і Центрально Україною, бо від цих людей він чекає чого завгодно.

В основному показували вдячний за "покращення" народ. Дитсадок в Одеській області, звідки було пряме включення, оточили 60 міліціонерів, щоб ніхто не дорвався до мікрофона. Ніякої самодіяльності, все по сценарію.

Порівняйте спілкування з народом Януковича і президента Росії Володимира Путіна?

— Путін на останньому телемості все-таки говорив з журналістами, які задавали неприємні запитання. У його ефір прорвалася тітка з Владивостока, яка сказала "спасибі, Вова". А з Януковичем спілкувалися відфільтровані люди. Це тому, що Путін усе ж харизматична людина, а Янукович — "нерухомий оратор". Йому складніше говорити.

Зараз ви читаєте новину «"У Януковича вже нема енергії для реальної боротьби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі