вівторок, 23 січня 2018 06:51

Тягач підірвався на невідомій вибухівці

17 січня в зоні АТО на Луганщині загинули двоє військових 54-ї бригади Збройних сил України. Це 27-річний Дмитро Беляєв і сержант 29-річний Сергій Іванов.

Легкоброньований тягач уночі підвозив бійців на позиції. Техніка рухається колія в колію, бо узбіччя заміновані. Підірвався на невідомій вибухівці. Водій міг збитися зі шляху через сніг, кажуть військові. Загинули двоє бійців, які були всередині тягача. П'ятеро їхали зовні. Вони поранені.

Дмитро Беляєв із села Ботієве Приазовського району Запорізької області був механіком-водієм бойової машини. Служив з 2016-го. Залишилися дружина та 6-річний син.

Сергія Іванова із селища Нові Санжари на Полтавщині мобілізували 2014-го. Служив командиром бойової машини.

17 січня загинув мінометник Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" 34-річний Михайло "Гайдамака" Димитров. Осколкові рани отримав 16 січня. Жив у місті Сміла на Черкащині. Під Авдіївкою із підрозділом ДУК "Санта" був із літа.

"Те, як він працював, на голову не налазило. Пізно вночі "Гайдамаці" привезли міномет із передової — чужу "трубу", геть убиту. Нібито повернули ту, що брали раніше. Був дуже злий. Але до останнього хотів зробити диво, щоб ту купу заліза використовувати за призначенням. Умів вимкнути в собі людину з її емоціями і бути воїном, для якого головне — зробити справу тут і зараз. Бо завтра не буває. Все це без кон­тракту, пільг, атошних зарплат, — написала в соцмережі гранатометниця Валерія Бурлакова.

Залишилася донька. Її фото на фронті тримав біля ліжка.

Уночі 19 січня від інфаркту помер доброволець "Гаха".

"Не витримало серце. Хотів на фронт. Не пускали. Все одно поїхав. Радів, що може передати знання і досвід у медичному підрозділі", — повідомили в "Правому секторі".

Зараз ви читаєте новину «Тягач підірвався на невідомій вибухівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі