четвер, 22 червня 2006 18:50

Туристичний сезон на Чорному морі почався невдало

Автор: фото: PHL
  Відпочивальники засмагають на березі Чорного моря в Одесі, де зараз доволі порожньо
Відпочивальники засмагають на березі Чорного моря в Одесі, де зараз доволі порожньо

Цьогоріч у червні в Криму відпочиває значно менше туристів, аніж торік. До прохолодної погоди, коли море прогрівалося тільки до 16 градусів і часто йшли дощі, додалося подорожчання проживання і послуг. Кримські курорти стали менш доступними й через те, що залізничні квитки зросли в ціні. Оздоровниці півострова навесні підняли ціни на путівки на 15–30 гривень за добу, не поліпшивши при цьому якості обслуговування. Тому туристи все частіше обирають закордонні курорти, де значно комфортніше відпочивати. Й не завжди дорожче.

Нині в пансіонатах Ялти чи Феодосії можна відпочити, заплативши за добу $25–35 з особи. Тримісний номер класу стандарт в одеському пансіонаті "Мирний" коштує 72,5 гривні. У двомісному номері з вигодами феодосійського пансіонату "Україна" можна відпочити за 110 грн з людини.

За словами 25-річного Володимира Цоя, менеджера "Кримтурбюро", зараз номери кримських пансіонатів зайняті трохи більше, ніж наполовину. Торік вони були заповнені на 70–80%.

— Зараз у Криму порожньо, — каже Олексій Руденко, 27 років, працівник Української асоціації туристичних агентств. — Деякі пансіонати

зменшують ціни на проживання. Проте, гадаю, пасажиропотік до Криму збільшиться у липні-серпні. У цей час більше фруктів, вони дешевші. Море сильніше прогрівається.

Сьогодні на півострові відпочивають переважно автотуристи, які селяться у приватному секторі.

— Ціна залежить від того, наскільки помешкання віддалене від моря, які є вигоди, — розповідає 33-річна Ольга, жителька Євпаторії. — Можна жити за 20–25 гривень з людини за добу. Але ціна може підвищитися, бо подорожчали електроенергія та газ. Хоча все залежить від того, скільки приїде людей.

Зараз синоптики втішають і кримчан, які зачекалися туристів, і самих відпочивальників — наступними днями в Криму буде спекотно і сухо.

Зараз ви читаєте новину «Туристичний сезон на Чорному морі почався невдало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі