вівторок, 30 березня 2010 08:38

Туристичні фірми скаржаться на дороги

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Представник турецької туристичної фірми демонструє у середу сувеніри. Минулого року в Туреччині відпочили 570 тисяч українців
Представник турецької туристичної фірми демонструє у середу сувеніри. Минулого року в Туреччині відпочили 570 тисяч українців

— Ми припинили продавати туристичні автобусні тури по Україні. Цього року після зими в нас дороги жахливі, яма на ямі. Боїмося за пасажирів. Краще приїжджайте до нас на поїзді, — каже представниця туристичної компанії з Одеси Аркадію Притикіну, директору підприємства "Приарт-юг".

Розмовляють у середу, 24 березня, на відкритті 16-ї Міжнародної виставки туризму в Києві.

На поганий стан доріг в Україні нарікають чимало учасників. Микола Чикунов, 37 років, працює у Раді з питань туризму й курортів. Розповідає, цього року зарубіжні туркомпанії відправлятимуть в Україну дешеві та старі автобуси. Аби не розбивати транспорт.

— Мені вже скаржився представник болгарської делегації, яка приїхала сьогодні. Каже, більше ніколи не приїдуть в Україну автобусом, пересядуть на літаки. Казав, покриття доріг таке, що їздити автотранспортом небезпечно, — продовжує Чикунов.

— Сьогодні їхали автомобілем із Криму в Київ. У Херсонській області, дорогою до Одеси, поламали глушник і погнули диск колеса. Керівництву держави є над чим замислитися, щоб ми могли називатися курортною країною, — каже "ГПУ" Дарина Удовенко, 23 роки, менеджер Асоціації курортів Криму.

Ірина — громадянка Болгарії, директор компанії "Планета-тур", яка організовує автобусні тури з Одеси в Болгарію. До України їздить двічі на місяць.

— Дороги у вас — ужасные, особенно с Одесы до Рени. Раньше я проезжала машиной этот путь за четыре часа. Сейчас — восемь. Вашему правительству нужно что-то делать. Иначе туристов у вас станет меньше, — говорить Ірина. Про пригоди автобусів фірми на дорогах України не розповідає. Боїться розлякати клієнтів. Транспортні засоби "Планета-тур" після кожного рейсу проходять дорогі додаткові техогляди. Тому рейси в Україну надто затратні.

Зі слів Юрія Зубка, 47 років, заступника міністра культури й туризму, протягом 2009-го Україну відвідали 20,7 млн туристів. Це на 15% менше, аніж 2008-го. У Туреччині 2009 року побували 27 млн туристів. Із них 570 тис. — українці, каже Юрій Зубко.

Зараз ви читаєте новину «Туристичні фірми скаржаться на дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі