пʼятниця, 11 червня 2010 04:10

"Трипільську культуру" продовжать розкопувати у липні

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У липні мають поновити розкопки в Легедзинському заповіднику "Трипільська культура". Він розташований у Тальнівському районі на Черкащині. Одночасно працюватимуть дві експедиції: одна досліджуватиме трипільське городище, інша — готський некрополь ІV ст. н. е.

Із 1992 року в сусідньому з Легедзиним селі Тальянки розкопують найбільше у світі трипільське городище площею 450 га. Останнім часом волонтери просять, аби їм дозволили взяти участь у роботах.

Торік у Легедзиному розпочали досліджувати готський некрополь ІV ст. н. е.

— Тоді знайшли чимало незачеплених грабіжниками поховань. У них були одяг, посуд, стародавні прикраси, — стверджує директор заповідника 45-річний Владислав Чабанюк. — Більшість захоронень — жіночі. Тому зброї досі не знаходили.

Між селами Легедзине та Свинарка є велике поховальне поле з кількома скіфськими курганами. На одному з них 18 серпня 1941-го встановили імпровізовану трибуну, з якої Гітлер і Муссоліні приймали парад німецько-італійських військ.

Готи — східногерманський народ. У ІІ ст. н. е. оселився в Північному Причорномор"ї.

Зараз ви читаєте новину «"Трипільську культуру" продовжать розкопувати у липні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі