четвер, 22 жовтня 2009 07:31

Три кілометри нової дороги збудували за рік

На Київщині відкрили першу ділянку великої кільцевої автодороги. Її будують навколо столиці, аби вивільнити міські дороги від транзитних вантажівок і легковиків.

Перший відрізок майбутньої траси має лише 3 км завдовжки. Дорога починається від кільцевої навколо Броварів (місто-супутник Києва на Лівобережжі), а закінчується на повороті в бік селища Проліски за 10 км від Борисполя. Раніше тут було вузьке однорядне шосе. Минулого жовтня його почали розширювати до трирядного. Роботи тривали рік, коштували держбюджету 61,9 млн грн. За ці гроші оновили земляне полотно, укріпили його цементом, потім замінили асфальт. Поміж смугами встановили відбійник. Керівник "Укравтодору" Вадим Гуржос, 51 рік, гарантує: траса не потребуватиме капітального ремонту 12 років.

— Дорогу не впізнати, — тішиться водій 25-річний Вадим Курко з Броварів. — Стала широка і гладенька, як Бориспільська траса. Шкода тільки, що швидко закінчується. Біля повороту на Проліски вона різко і несподівано звужується до однорядки. Немісцевий водій у тому "горлі" може запросто розбитися.

Загальна протяжність великої кільцевої автодороги, яку мають побудувати "з нуля", становитиме понад 200 км. Від Броварів її мають тягнути в бік містечка Українка на Правобережжі. Для цієї кільцевої дороги через Дніпро мають побудувати два мости — один північніше Києва, другий — на півдні, за межами столиці. Спорудження нової кільцевої дороги хочуть завершити 2017 року. Кажуть, що нова дорога обійдеться бюджету в 5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Три кілометри нової дороги збудували за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі