пʼятниця, 29 липня 2011 06:15

Три борщі з'їв учасник водних перегонів

Автор: фото: Тарас Подолян
  Борщ, картопля з кропом, крученики. Такими стравами пригощають учасників перегонів ”Формули-1” на воді в місті Вишгород під Києвом
Борщ, картопля з кропом, крученики. Такими стравами пригощають учасників перегонів ”Формули-1” на воді в місті Вишгород під Києвом

У місті Вишгород під Києвом 29 липня стартують міжнародні перегони "Формула-1" на воді. Вісім команд змагатимуться на Київському водосховищі.

В Україну прибули 300 учасників зі Швеції, Італії, Катару, Голландії, Португалії, Франції, Німеччини, Польщі та Америки. Із 12.00 до 15.00 їх годують обідом у білому шатрі на набережній у Вишгороді. Всередині з півсотні столиків зі стільцями. Накриті білими тканинами.

— Щодня для гостей готують нове меню, все в українському стилі. У вівторок були борщ, картопля з кропом, крученики з курячого філе, грецький салат та випічка, — каже 31-річна Ася Гранді, директор компанії "AСЯ Тревел". Її фірма займається перевезенням, харчуванням та дозвіллям учасників.

Пробуємо борщ. Він пісний, солодкий. Оцту не додають, тільки овочі. Біля кухарів чергує перекладач. Розповідає іноземцям, із чого приготовані страви. Роблять із запасом, аби вистачило на "добавку".

— Уночі варимо. Потім машина з холодильником привозить їжу. Завтра буде котлета "по-київськи", суп-пюре зі шпинату, запечені овочі й салат, — розповідає Галина Грабовець, 58 років, директор фірми "Казка", що готує страви. — Салати тільки на оливковій олії. Я все життя в цій сфері. Після того, як поїдять, завжди йду на кухню дивитися, що залишилось у тарілках. Так знаю: що сподобалося, а що ні. Усі тарілки носимо порожні. Значить подобається. Один чоловік з'їв весь обід, потім пішов із підносом до кухарів. Узяв ще три миски з борщем.

Харчування — один із технічних стандартів, які мають бути на водній "Формулі". Годувати обідом мають на місці. Учасники можуть у будь-який час перекусити випічкою, попити.

— Торік один з етапів перегонів проходив у Санкт-Петербурзі. Я літала туди, розпитувала все у президента асоціації, який приймав. То в них їжі не вистачало, — каже Ася Гранді.

У суботу ввечері в шатрі накриють бенкет на 500 гостей. Організатори сподіваються, що столів вистачить. Якщо ні — зроблять фуршет.

— Знаю, що дуже любить Дмитро Медвєдєв. Вареники з чернікою та печінку з картоплею, — продовжує Ася.

— А Янукович ніколи нічого не їсть на фуршетах. У нього тільки свої кухарі. Навіть воду п'є привезену із собою. А охоронці перед цим її пробують. Так що не будуть вони тут з усіма їсти, — говорить Галина Грабовець.

Президентів України та Росії чекають на змаганнях у неділю.

Упродовж двох місяців у Вишгороді ремонтували головну дорогу. Біля води для глядачів побудували трибуни на 15 тис. місць. Українська команда не бере участі в перегонах. Вартість гоночного катамарана від $2 млн.

Зараз ви читаєте новину «Три борщі з'їв учасник водних перегонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі